Goda råd om sömn

Få goda råd för ditt barns sömn från Sömnsköterskan,

Sine Ditlev Bihlet.

Rekommendationerna är utarbetade i samarbete med Sine Ditlev Bihlet, Sömnsköterskan, februari 2020. @soevnplejersken

 

Bra sovvanor

Sömn är en essentiell fysiologisk process med betydelse för ditt barns mentala och fysiska hälsa. Bra sömnvanor och sömnkvalitet tidigt i barnets liv är betydelsefullt i förhållande till barnets utveckling och välbefinnande. Barn, som tidigt i livet får stöttning till en bra sömnrytm, har väsentligt större sannolikhet för bra sovvanor resten av livet.

Barnet trivs med fasta ramar och rutiner. Att göra något bestämt och detsamma varje gång barnet ska nattas, ger förutsägbarhet för barnet. Barnet vet därmed vad som ska hända och detta skapar trygghet för barnet.

  • Att skapa en förutsägbar, avskärmad, lugn, mysig och säker sovplats med minimalt oväsen, damm och leksaker är betydelsefullt för barnets sovvanor.
  • Att ha en fast, igenkännande och mysig nattningsritual är därför mycket betydelsefullt så barnet blir förberett till att sova.

Om barnet från en tidig ålder förknippar det med att falla i sömn med något skönt så blir det mer naturligt och positivt att se fram emot att sova. Dessutom visar forskning att skapandet av förutsägbarhet och igenkännande kan vara med till att förkorta tiden som det tar för det enskilda barnet att falla i sömn och kan förbättra barnets sömnkvalitet.

Att ha en förutsägbar sovplats och nattningsritual både när barnet ska sova middag och när barnet nattas på kvällen, är därför viktigt

  • Att omfamna och vagga spädbarnet kan vara lämpligt vid en nattningsritual. Att omfamna och vagga barnet skapar trygghet, och är lugnande för spädbarnet.
  • De rytmiska rörelser barnet upplever när den vaggas, påminner om rörelserna från tiden i livmodern.
  • Vaggande rörelser lugnar spädbarnets nervsystem så den finner ro.
  • Att omfamna barnet är lugnande för barnet, för det påminner om tiden i livmodern samt minskar barnets ofrivilliga rörelser.

Paketlösning

Spara när du köper din hängvaggan och vaggmotor tillsammans.

Hängvaggan ger ditt barn en rofylld sömn. Den är framställd av 100% ekologisk bomull, som vaggar ditt barn, vilket ger trygghet som i mammans mage, och får barnet till att slappna av och finna ro snabbare. Vår hängvagga kommer komplett med hängvagga, fjäder, madrass, lakan, krok och karbinhakar, färdig att sätta upp i en dörrkarm, taket eller på ett stativ.

Vaggningsmotorn kan regleras i fem olika hastigheter. Därutöver har vaggningsmotorn en timer-funktion, som ger möjlighet för att ställa in vaggningsmotorn till att vagga t.ex. en eller två timmar. Vaggningsmotorns säkerhetsinställning gör, att den automatisk stannar i förbindelse med oregelbundheter.

Vaggmotor med timer

Vaggningsmotorn är CE-märkt och har stängda krokar. Vaggningsmotorn kan regleras i fem olika hastigheter. Därutöver har vaggningsmotorn en timer-funktion, som ger möjlighet för att ställa in vaggningsmotorn till att vagga t.ex. en eller två timmar. Vaggningsmotorns säkerhetsinställning gör, att den automatisk stannar i förbindelse med oregelbundheter.

Hängvaggan med baldakin

Hängvaggan ger ditt barn en rofylld sömn. Den är framställd av 100% ekologisk bomull, som vaggar ditt barn, vilket ger trygghet som i mammans mage, och får barnet till att slappna av och finna ro snabbare. Vår hängvagga kommer komplett med hängvagga, fjäder, madrass, lakan, krok och karbinhakar, färdig att sätta upp i en dörrkarm, taket eller på ett stativ.

Info

MEMBANTU ApS
Smedevangen 4 | DK - 3540 Lynge
hi@membantu.dk | CVR: 39332140

Fri frakt
Vi erbjuder fri frakt på alla beställningar och skickar ditt paket samma dag om du beställer innan klockan 10:00.

Kontakt

10 + 8 =

0
Varukorg