100% ekologisk Hängvagga

En hängvagga omsluter barnet och medverkar till en lugn och trygg sömn. Den vaggande känslan, som hängvaggan ger barnet, imiterar tiden från mammans mage.

Säker och tyst sömn

Omsluter barnet och imiterar tiden från mammans mage

Ekologisk

Vår hängvagga är producerad med 100% ekologisk bomull.

Snabb leverans

Vi vet hur viktig sömn är och levererar snabbt inom 4-6 vardagar

Säker betalning

Betala säkert och enkelt med Visa, MasterCard eller Paypal

Cozy Cradle hängvagga

hängvagga bebis Cozy Cradle

Membantu´s hängvagga, Cozy cradle, är utformad, så den omsluter barnet och ger det en trygghetskänsla, när det ska sova.

Som något nytt följer det också med en Baldakin till hängvaggan. Baldakinen är en bit tyg, som finns i en liten ficka på baksidan av hängvaggan. Den kan dras fram, när du önskar att skärma av ditt barn från diverse sinnesintryck och fungerar dessutom som myggnät. Vår hängvagga är den enda på marknaden med Baldakin.

De flesta bebisar finner mest ro i våra armar, men det kan bli tufft för mor eller far. Vår Cozy Cradle hängvagga är därför ett fantastiskt redskap, som kan avlasta föräldrarna litegrann.

Hängvaggan påminner om en hängmatta för bebisar och är sorts hängande vagga. På hängvaggan är det monterat en stor fjäder, som kan röra den hängande vaggan i en upp- och nedgående rörelse.

De upp- och nedgående rörelserna imiterar tiden från mammans mage och har en särskilt positiv effekt på barn med sömnutmaningar, barn med kolik eller barn med reflux.

Om du önskar att ha båda händerna fria, när ditt barn ska sova, kan du tillköpa vår populära Membantu vaggningsmotor, som passar perfekt tillsammans med vår Cozy Cradle hängvagga.

Köp hängvagga online

Vår hängvagga till bebis är producerad i 100% ekologisk bomull samt en tvärstång i ljust träslag. Vid fotänden är det monterat knappar, så det är möjligt att öppna fotänden och enkelt lägga sin bebis i hängvaggan. Det tillkommer också en madrass. Vi rekommenderar, att hängvaggan monteras på en krok i taket och undersök gärna kroken med tyngden från en vuxen innan du monterar hängvaggan på kroken.

1.930,00 kr

Rea!

3.530,00 kr4.015,00 kr

Glada föräldrar och deras utvilade barn betyder mycket för oss!

Mange af vores kunder giver yderst positive tilbagemeldinger på slyngevuggens beroligende bevægelser, der i den grad medvirker til mere og roligere søvn hos de små.

Når vi vugger vores baby op og ned fører det ofte til at deres puls sænkes, de falder til ro og ofte også videre til søvn. Søvn er et af de basale behov og er derfor en vigtig faktor for trivsel og udvikling.

Trustpilot-stjerner

Gav mig frihet till att vara tillsammans med storasystern på 2,5 år. Innan slungan blev det många gånger sagt ”ett ögonblick så är jag där” och några gånger kunde ett ögonblick vara 3 timmar, om lillebror inte kunde finna ro. Oftast går det 2min så sover han.

😃

Katrine Bækgaard

Trustpilot-stjerner

Känns som en dröm. Min dotter kunde inte sova om dagen någonstans, varken i våra armar, babynest, sin säng, eller annat. Så snart vi fick motorn från Membantu somnade hon med detsamma. Lifesaver!

Kasper Langmann

Trustpilot-stjerner

Är galet nöjd – både med motorn och med kundservice. Vi har ett oroligt barn, som bara vill vila och sova i konstant rörelse. Det får man en trött bebis, en trött mor och trötta armar av. Motorn gav honom för första gången på länge, långa välbehövliga tupplurar. <3

Lissie

Trustpilot-stjerner

Åh, livet skulle vara så hårt utan en hängvagga med motor! Vår son sover tre timmar i en vaggande hängvagga och älskar det! Vi har använt den varje dag från han var 2 mdr till nu 9 mde.

Laura

Säkerhet och användning

Vi värderar säkerheten högt för vår Cozy Cradle och har därför valt en dansk producent till vår fjäder – både den vanliga fjädern till hängvaggan, men också vår nyutvecklade fjäder till bebisar, Newborn-fjädern.

Den vanliga fjädern används från 6kg upp till 15kg. Newborn-fjädern är avsedd till nyfödda bebisar, som väger mellan 2-6kg. Den ger en väsentligt mjukare vaggning än den vanliga fjädern.

Inne i bägge fjädrarna är det monterat en säkerhetsstropp, som är en extra säkerhet, om fjädern skulle knäcka, vilket är högst osannolikt.

Var uppmärksampå, att om du använder en begagnad hängvagga, bör du byta fjädern, då den kan bli utsliten efterhand. Det är ytterst viktigt med en fullständigt funktionsduktig fjäder.

 

Sundhedsstyrelsen rekommenderar

När spädbarnet (0-1 år) ska läggas till att sova säkert, rekommenderar Sundhedsstyrelsen följande:

 • Spädbarnet bör läggas till att sova på ryggen.
 • Spädbarnet bör kunna vrida huvudet fritt växelvis till vänster och höger sida. Barnets haka får inte vara nedpressat mot barnets bröst.
 • Spädbarnet bör ligga på en fast madrass, som passar till barnets vikt och med möjlighet för att ligga plant.
 • Spädbarnet bör inte sova för varmt, temperaturen bör vara max 20 grader.
 • Spädbarnet bör inte utsättas för tobaksrök.
 • Spädbarnet bör sova utan huvudkudde.

FAQ

 

Vad medföljer er hängvagga?

När du köper en hängvaggan hos Membantu, mottager du:

 

 • 1 hängvagga i 100% ekologisk bomull
 • Baldakin
 • 1 tvärstång i ljust trä
 • 1 fjäder med säkerhetsstropp och bomullspåse
 • 1 bärpåse i 100% ekologisk bomull
 • 1 madrass med ren ull och
  100% ekologisk bomullsöverdrag
 • 1 lakan i ekologisk bomull
 • 3 karbinhakar
 • 1 lyfttkrok
 • 1 kedja

 

Hur monteras Cozy Cradle hängvaggan?

Vi rekommenderar, att montera vår Cozy Cradle i en takkrok. Pröva gärna kroken med vikten från en vuxen så du är säker på, att kroken är monterad korrekt.

 1. Montera kroken i en del av den bärande konstruktionen.
 2. Närk kroken är monterad, ska den medföljande kedjan monteras med hjälp av en karbinhake. Den önskade höjden justeras.
 3. Vid änden av kedjan monteras fjädern med hjälp av en till karbinhake.
 4. Hängvaggan monteras som det sista i den andra änden av fjädern med hjälp av den sista karbinhaken.
 5. Tvärstången och madrassen monteras avslutningsvis. Kom ihåg att binda fast tvärstången.
Får en hängvagga användas till en nyfödd?

Hängvaggan fungerar bra till nyfödda, då känslan av hängvaggan påminner om tiden i mammans mage. Det ger bebisen en trygghet och en känsla av att vara omfamnad.

Var uppmärksam på att huvudet ligger högre än fötterna – och att det är fria luftvägar. Placera evt. en vikt handduk under madrassen från skuldraområdet och ner.

Vi rekommenderar samtidigt, att du skaffar dig vår speciella hängvaggefjäder till nyfödda, om du använder hängvaggan tillsammans med vaggningsmotorn.

Hur länge kan mitt barn använda en hängvagga?

Hängvaggan kan användas tills ditt barn kan sitta, vara knästående eller ta sig upp själv. Därefter är det inte längre säkert, att använda en hängvagga, då barnet kan krypa ur själv. Hängvaggan kan användas upp till 15kg.

Vad kostar Cozy Cradle hängvaggan?

Cozy Cradle hängvaggan kostar 1.299 DKK i vår webshop och från 2.499 DKK kan du köpa hängvaggan tillsammans med vår populära Membantu vaggningsmotor.

Får min bebis sova i hängvagga om natten?

Det finns olika rekommendationer på området för hängvaggor, men än så länge ingen forskning, som talar för eller emot.

Vi rekommenderar därför, att följa folkhälsomyndighetens generella riktningslinjer för sömn.

Var uppmärksam på att din bebis inte får det för varmt i hängvaggan.

hängvagga baby

Info

MEMBANTU ApS
Smedevangen 4 | DK - 3540 Lynge
hi@membantu.dk | CVR: 39332140

Fri frakt
Vi erbjuder fri frakt på alla beställningar och skickar ditt paket samma dag om du beställer innan klockan 10:00.

Kontakt

11 + 8 =

0
Varukorg